God ordblindeaften i Køge

50 interesserede borgere fik viden om ordblindhed og hjælp til at blive testet og få smarte apps på telefonen.

God ordblindeaften på Køge Bibliotek

VUC Roskilde havde et velbesøgt arrangement på Køge Bibliotek tirsdag den 16. januar, hvor ca. 50 interesserede borgere mødte op for at høre om ordblindhed. Imens folk hyggede sig med kaffe, the, småkager og boller kunne de høre VUC fortælle om ordblindhed og de muligheder og tilbud der er ganske gratis for voksne ordblinde. Man kan også gratis blive testet, og der var 10 der meldte sig til at blive testet med henblik på at blive tilmeldt ordblindeundervisning.

De fremmødte var voksne, primært i 30-45 års alderen, som selv var ordblinde. Det var også forældre til større børn med ordblindevanskeligheder.  Der var stor spørgelyst, både oplysning om hvad ordblindhed er og ikke er. Mange nikkede genkendende til de situationer og begrænsninger, som vi fortalte om. Inger Marie, der går til ordblindeundervisning på VUC’s Køgeafdeling, fortalte sin historie og om, hvad det har betydet for hende at få undervisning og hjælpemidler. Tak til Køge bibliotek - det er alletiders at kunne holde arrangementet et sted, som de fleste borgere kender og er trygge ved. Det vil vi helt sikkert gøre igen, ” siger Preben Kærsgaard Philipson, afdelingschef på VUC Roskilde i Køge.

IT-standen var populær, og flere blev glade og overraskede over at få vist smarte apps til mobilen, som gør hverdagen noget nemmere, når man har svært ved at læse og stave.

Man kunne besøge standen med engelskundervisning for ordblinde og møde NOTA (lydbogsbiblioteket) og Ordblindeforeningen. Der var også en hurtig quiz, hvor folk svarede på deres mobil i programmet Kahoot og vinderen blev Bo, der fik to biografbilletter i præmie. Tillykke til Bo.

"Det var en hyggelig aften med god stemning og mange relevante spørgsmål. Folk var meget positive og blev hængende i de 2-3 timer, som arrangementet varerede. Det var en succes og helt sikkert noget, vi holder igen, både i Køge og i Roskilde. Vi vil holde det nogle gange om året, for der er et behov for de ordblinde og pårørende til ordblinde for at dele sine erfaringer med andre og få gode fif om alt det nye it der udvikles på området, " siger Marie Wolter Bertelsen, uddannelsesleder på ordblindeområdet VUC Roskilde.

Der var ca 20, der tilmeldte sig til at komme i it-café for at få mere konkrete tips til at bruge it-støtte i hverdagen. Vi har it-café ca hver onsdag i Roskilde og ca hver tredje uge i Køge, altid kl 18:30.

Se mere om it-café og datoer på vores Facebookside – It Cafe VUC Roskilde.

Kommende arrangementer bliver annonceret på VUC Roskildes hjemmeside og Facebookside. Det bliver sandsynligvis i starten af maj i Roskilde.